Monday, June 30, 2008

Liwat.. liwat... liwat....


Dah takda benda lagi kerr nak cerita... newspaper... TV segala macam media sibuk cerita Datuk Seri Anwar Meliwat!!!

All this crap menyemak dalam akhbar... Dorang saja jerr nak sensasikan berita ni... orang tu baru buat laporan tapi cerita tentang ni berkolum kolum dalam paper... tunggu la masuk mahkamah kalau yerr pun...siasat kerr dulu... Pastu kalau dah didapati bersalah kerr tak kerr terpulang la nak sensasi kannya atau tak...


Ini tak, akibat berita ni dah sensasi.. seolah-olah Anwar dah bersalah plak..


Aku tak nak menyebelahi mana-mana pihak... but to me... i still can't believe this crap... come on la.. Anwar nak meliwat?! Tak ble masuk akal tul... bukannya dia takda isteri...


23 comments:

flush said...

imakasih singgah blog aku..
diorg ingat rakyat msia ni bodoh agaknya.. nak tgk gelomabang reformasi ke-2 kot..

Neeza Shahril said...

yang sedihnya.. nampak sangat seperti fitnah..
belum terbukti apa-apa lagi, ada orang boleh cakap 'Anwar tidak dikhianat' (tahu la kan sape yang sebut tu..)
mana dia tahu tak dikhianat?? dia ada bukti ke?
geram dan geram sangat..
sesungguhnya adry, biarlah Allah yang menjadi saksi....
masa kes Anwar kena frame dulu pun.. tengoklah apa jadi kepada orang2 yang frame dia.. sorang2 mati katak...

mYshah said...

sentap btol la, ya flush sy stuju dgn anda, igt org malaysia bodo ke pe... ades...bangang tol!!! xabis2 nak kelirukan rakyat :(

Mak Su said...

nyampes

Princess Liyana said...

dia kan ada isteri:p

Princess Azi said...

btol2 cerite ni xptt deheboh2kn mcm ni.
msh awal lg.
xtaw sape yg silap.
mcm fitnah pn ade juge...
hhuhuu

Adry said...

To flush
Sama-sama... kalau ada gelombang reformasi 2 bagus gak tu..

To Neeza Shahril
Ya betul tu kak... Allah akan jadi saksi...

To mYshah
ya... aku pun setuju ...

To Mak Su
Nyampes kan... apa tu... nyampah ke... hehhee

To Princess Liyana
Betul tu... takpayah nak liwat lelaki... bukannya dia tu bujang ... orang ada isteri... kan

To Princess Azi
Ya ya... memang nampak sangat fitnah pun...

yOnnA said...

allah akan tunjukka kebenaran gak satu hari nnt..
sape betul dan sape salah..
kalo x tunjuk kat dunia..
kat akhirat terbongkar semua..

:)

haihh semua blog review pasal kes ni :p

Aleeya said...

hot story skang neh ekk, apepon nak komen fasal euro, tahniah spain he he esp to torres

slm ziarah kembali..

diya said...

God knows better for sure. [pening dh baca byk2 psl ni. huhu]

EpaL c0keLaT said...

Wooo...liwat...menakutkan la cter2 cmnih :-s

No komen :|

ratna said...

dah tak kosa dah nak layan citer mcm ni lagi. we wait n see okkkk...

Si Tukang Karut said...

maybe dari pandangan orang luar seperti mommy nih lain sedikit...

dari pengamatan dari Temasek...berita Anwar di liwat hanya untuk menutupi masaalah harga barangan yang menruncing, suara lantang rakyat jelata serta masaalah politik..

Mereka seakan terpaksa mencari jalan untuk deviate attention rakyat dengan cerita sensasi walaupun kurang munasabah....

dengan mengada-adakan berita sedemikian..agar dapat sedikit ruang untuk melandani masaalah dalaman pada waktu terdekat dan terhad...

sekadar playing cat-and-mouse dengan media...perbodohkan media, mengelirukan...tapi orang lain menjadi mangsa...

Jentayutiara said...

betul ckp mommy... nk ubah pandangan kita....

adat di m'sia... blum dibicara dah kecoh sdngkn dlm undang2 disebut seseorng tdk didapati brslah selagi mahkamah tdk menjtuhkn hukumn" ini dah terbalik....

Adry said...

To Yonna
ya betul tu...

To Aleeya
hehe... masih tentang EURO ek... thank you.. come again ...

To DIya
ya.. i think so..

To Epal Cokelat
uiks.. takut..

To Ratna
ya ya...

To Si Tukang Karut and Jentayutiara
Memang ada kebenaran cakap akak ni...

ahmoi said...

adat berpolitik..pasti ada fitnah dilemparkan. moi tak sokong mana-mana parti pun. tapi kalau nak fitnah pun biarlah yang ok cikit..bukan sampai mengaibkan seseorang itu.

HAPPYIRFA said...

salam adry..
saja nak alih perhatian rakyat

Adry said...

To Ahmoi
biasalah tu.. fitnah.. tak kira dah aib ke apa ker.. janji niat dorang tercapai...

To Happyirfa
Salam.. ya betul tu..

Kujie said...

ada byk sgt keraguan..

lepas ini kita tgoklah tilam brand apa pula nk di usung masuk mahkamah.

cHeRyNa PiReS said...

adry...
aku sangat malu ngan berite nieh sbb dak tuh dak uniten yg tak abeh blaja...memalukan jek...tak pasal2 kolej aku pon glamer skali...hampeh nye budak...kalo tak abeh blaja takyah la ngaku dak uniten...ish...marah tul!

fizzzy said...

bagi fz,

semua ini ada kemungkinan, entah bukan bermakna menyokong atau sebaliknya, tp fz dah nampak/tengok yang "impossible" jadi possible.

termasuklah lelaki yg berkahwin tetapi mempunyai kekasih lelaki yang lain.

Dunia akhir zaman..

ira said...

agaknya dah tk ada modal nk menjatuh org len

Adry said...

To Kujie
Ya... nanti mesti nak bukti tilam lagi... hehe

To Cheryna
Budak tu dah tak tau nak wat apa... menyusahkan orang jer la....

To Fizzy
Ya.. memang ada kemungkinan tp kecik sangat... saya susah nak percaya...

To Ira
Ya... saja nak alihkan pandangan rakyat..