Friday, June 27, 2008

Wanted Sucks!!!

Yesterday i went out to see this movie Wanted... although it have a great lineup of movie stars like Angelina Jolie,James Mcavoy, Morgan Freeman, Kristen Hager etc... the story plot was boring and STUPID!!!



The Story
Wesley Gibson (James McAvoy) is offered the opportunity to seek revenge for the murder of his father, who was an assassin. Gibson is invited by his father's partner, Sloan (Morgan Freeman), to follow in his father's footsteps.Sloan's second-in-command, Fox (Angelina Jolie), mentors Gibson,who follows death orders issued by The Fates, weavers who read individuals' destinies in fabrics produced by mystical looms.

Yeah right... mula mula kita dikenalkan dengan Wesly Gibson ni yang kononnya mempunyai seorang ayah, a great assassin who join the fraternity... disuruh balas dendam la... blajar how to curve bullets... knife fight... yada yada... then tukar cerita orang yang dia disuruh bunuh tu ayah dia plak.... The fraternity plak yang jahat..... Arrghhhh

walaupun filem ni adapted from a comic by Mark Millar, tetapi cara dia olah cerita dari satu plot ke satu plot sangat membosankan.... bayangkanla... cerita ni action movie.... dia punya visual,sound effect best tetapi aku boleh tertidur plak time menonton cerita ni.....

Action scenes memang tip top... hebat... kadang kadang aku rasa macam tengok cerita the matrix plak... tapi walau sehebat macam mana pun tapi kalau dah TERLAMPAU TAK MASUK AKAL, filem tu jadi bodoh tau..... menyesal tul tengok cerita ni....

Aku tak rekemen sesiapa bawa kanak-kanak atau orang sakit jantung bab dalam filem ni ada scene yang agak ganas dan mengerikan....

dari 10 bintang aku bagi 2 setengah jer... inipun kerana visual effect dan sound effect yang digunakan bagus.... kalau tak aku bagi setengah bintang jak...

Aku cadangkan kepada semua jangan tonton filem ni di pawagam.... layak download torrent jak ni... not value for money...

11 comments:

Neeza Shahril said...

kat sini takde cinema.. so, takleh tengok la.. tunggu aje lah masuk tv hehehh

obor obor said...

yeke..br je nk tgk..cancel la

cendawanintim said...

ingatkan best, promo kan main lagik...

yolah, download ajor ler..

cHeRyNa PiReS said...

baru nak tgk sok...tp cam tak jadik jek...thanx adry!

Adry said...

To Neeza Shahril

Kalau takda cinema takpe.. download jer... cari torrent.. cari yang high quality , mesti puas hati... nak saya carikan ker??

To Obor-obor
Yeap.. download jer

To Cendawanintim
sokong ... sokong...

To Cheryna Pires
Hehe... sama sama

cepotet said...

tak suka action movie. :p

Adry said...

Uiks ... abis nak cerita macam mana?? Jiwang?? Komedi??

Aku paling suka action and comedy.. yang penting jangan bodoh sangat cam wanted ni...

antalya said...

lor xbest ke? tgk preview dlm tv gempak la sangat nye. fuhh seb baik tak pi tgk

Adry said...

To Antalya
Ya ... iklan memang gempak... aku pun tertipu... aku tak adili satu cerita tu berdasarkan aksinya saja.. yang paling penting jalan ceritanya... xbest...

Ada gak blogger lain yang suka.. but to me it's sucks!

ZaTy said...

adik aku ye2 ajak gi tgk cite nie..
trpngaruh ngan iklan yg cm gmpaq tu r..
nsib xgi tgk lg,if x,wat rugi duit jek kn,huhu..
aku xsbar nk tgk cite hancock r,cm bez..
nk download kt ner ek,kdg2 cmplicated sgt r nk download nie..

Adry said...

laa. you bagi e-mail... insyaAllah saya bagi link siap cara nak download...