Tuesday, June 17, 2008

Italy , France or Romania

Pagi nanti ada dua game untuk kumpulan C iaitu Netherlands VS Romania and France VS Italy.

As you can see Jadual Markah untuk Group C seperti berikut :


NETHERLANDS : 6
ROMANIA : 2

ITALY : 1
FRANCE : 1

Netherland tak perlu bimbang sebab dah layak untuk pusingan seterusnya... yang menjadi persoalannya sekarang, siapa yang akan bersama sama netherlands ke peringkat seterusnya..

ROMANIA


Mengikut fikiran logik, Romania bukanlah tandingan pasukan kuat seperti Netherlands kan.. let say romania kalah ngan Netherlands.. jd yang akan ke peringkat seterusnya denga Netherlands adalah pasukan yang menang diantara Italy atau France...

FRANCE

As you all know Italy and France are two equally strong team and these team always a threat to others… both are world cup finalist .. dua dua pernah jd Juara World Cup… so mungkin Netherlands akan memberi kemenangan percuma kepada romania dengan merehatkan semua pemain utama .. supaya pasukan yang akan layak ke peringkat seterusnya dengan mereka adalah romania … Bukan italy atau France… lebih mudah kan…

Kalau Romania menang, mereka akan dapat 3 mata penuh menjadikannya 5 mata.

ITALY

Jd tak kira la Italy atau France yang menang bab dengan markah mereka sekarang iaitu 1 dicampur dengan 3 mata penuh jikalau menang baru 4 mata.

Kalau Romania kalah, France atau Italy dapat memintas Romania dengan kelebihan 1 mata.

So what do you think? Which team going to the next round??

12 comments:

Jamal Teluk Kemang said...

Romania punya la...

brapa ko brani letak?? RM50 untuk Romania... walaupun aku tak minat tp aku pasti Netherlands sengaja nak kalah punya...

Si Tukang Karut said...

ehehehhehe my hubby too love football ...watching it eversince it started...not a single day miss... could not live without...night after nights...nak tgk citer hidustan pun tak boleh...LOL

::.. a t i q a h ..:: said...

alamak..
tak reti sangat bab bola ni. huhu.
tapi, apa salahnya kalau romania menang kan. hihi

hashim said...

Go Belanda + France.

Adry said...

To Jamal

Hish.. pilih jak la... tak payah la bertaruh duit... Haram laa...

Adry said...

To Si Tukang Karut

hehehe... biasala... mmmm minat tengok cerita hindustan yerr... minat Shah Rukh kerr??

To Atiqah
tak salah... kalau netherlands nak singkirkan Italy ngan France tentu mereka bagi romania menang dengan mudah...

To Hashim

Leave la url kalau ada... ble i visit ur page... so you like france ya... hehehe

cendawanintim said...

susah gak nak pilih nih...sumer 50 - 50...

tunggu result jerk laaaaa...

Adry said...

Romania kalah ngan Netherlands 2-0... Italy menang lawan France 2-0 gak... So yang layak ke game seterusnya Italy ngan Netherlands!!

ahmoi said...

SUDAH TENTULAH FRANCE MENANG....GO FRANCE..GO...TEAM PLG BEST MAIN.HEHEHE

Mak Su said...

sokong France, tp mcm tak berapa best

cepotet said...

alaaa.. i nak France menang. i sokong German and France. hikhik.

Adry said...

To Ahmoi, Maksu dan Cepotet

Uiks.. ramai plak penyokong France di sini.. France dah kalah ngan Italy la... 2-0 .... jd France dah ble balik...

German masih ada harapan... mereka akan menentang team favorite ku Portugal 19hb ni... hehehe