Saturday, June 28, 2008

Taman Bukit Tawau (Table)

Bulan Julai ini , aku nak release tension and have fun at Taman Bukit Tawau yang lebih dikenali sebagai "Table" oleh orang Tawau...

Here a few picture of the place....


Pemandangan luar sebelum masuk



Tempat ini terletak 20KM dari bandar Tawau... tak la jauh sangat kan... kalau dari rumah aku 30 minit jerr ble sampai... hehehe...



RM3 per entry... harga dewasa la... budak kecik aku tak tau... lupa da.... lama tak pergi...


Pemandangan pertama apabila masuk ke sini..







Antara favorite spot kat sini...







Air terjun yang ada di sini... best best




Favorite spot gak ni...




Tandas/ Tempat salin pakaian ... hehehe


Choices of places...

Huhu... rindu ngan tempat ni ... tak sabar nak pergi... It's a nice place to release tension... back to nature.. [^_^]

15 comments:

Neeza Shahril said...

Dari luar nampak macam kem apa je.. kat dalam menarik..
best tu.. tapi jauh sangat lah nak pergi adry...

mYshah said...

salam.. maaf ya sudah lama enggak melawat page ini, nanti aku addkan link ya? bley?

nwy wah bestnya, lawa2... nanti klo ada masanya aku ke sana ya :)

mYshah said...
This comment has been removed by the author.
Pocket said...

air terjun yang memang bebetul nyer 'terjun', yang pocket duk slalu pi hanya lah sungai gitu gitu jer.
ado la batu sikit sikit...
air panas pun ada tu yg jeles sikit

Adry said...

To Neeza Shahril

Ye la kak.. kat luar macam apa jer kan.. hahaha

To mYshah

add la.. terima kasih... jemput la datang... anyway.. apsal macam indon ni?? hahaha

To Pocket

ooo aku faham maksud ko.. meh la sini jejalan... ahaks :)

cepotet said...

cantiknyaaa...

jauh nye kalau nak gi. sampai ke Tawau kan. besh la dapat lepak sekali sekala. :)

A t i Q a h said...

Wah2!
Cantiknya tempat ni. Tak pernah sampai Tawau lagi. Teringin nak ke sana.

Adry said...

To Cepotet and Atiqah

Sila sila ... meh jemput datang Tawau... beli tiket airasia... direct flight... hehehe... tunggu promosi yang murah giler.. ahaks :)

diya said...

bestnya mandi air terjun tu... huhu. tenang je tpt dia ye.. :)

hUmmY said...

wehooo~

bes gile!

tp kompem sejuk m'gegel2!

hahahaha!

cHeRyNa PiReS said...

jauh sangat la adry...tak mampu nak gi...huhu...

Lily.Lulu. said...

hullamak .. nak mandi kat air terjun tuh ..

besnya !!!

Adry said...

To Diya
Ya ya... favorite spot tu...

To hUmmY
hahaha... memang sejuk nye...

To Cheryna Pires
Takpa lah... tengok jerr pic...

To Lily.lulu
Jom mandi air terjun... ahaks

insantiadablog-qama said...

hehehe... aku pernah pigi table.. sama abang dan kakakku.. tapi kami di sana hanyalah makan2.. abangku blanja pizza.. time tu cuti sekolah.. jadi adalah budak2 pengakap.. budak2 sekolah buat aktiviti situ.. sekali tu ja kami pigi.. kalo dak silap time aku tingkatan 5.. huhu.. ko plak adry, brapa kali suda ko pigi sana?

Adry said...

T0 Qama
hahaha... aku dah tak ingat berapa kali.. kalau dari kecik sampai sekarang dah terkira da rasanya.. ya la ... bukan jauh mana pun kan...