Monday, June 16, 2008

Turki menang!!



Best nya perlawanan pagi tadi... Turki menunjukkan semangat perjuangan yang tinggi dengan menundukan republik chech dengan keputusan 3-2..

Siapa sangka turki yang pada awalnya ketinggalan 2-0 boleh menang apabila menjaringkan mata demi mata tanpa kenal erti putus asa... Kan best kalau Team Malaysia main macam ni... kalah takpa at least tunjukkan semangat berlawan yang tinggi... memang dah adat ada kalah menang tp jgn mengalah sebelum mencuba... mana pergi gelaran harimau asia satu ketika dulu... dah jd kucing ker...
pemain -pemain turki yang berjasa menyumbang mata adalah Arda Turan Minit 75, dan Nihat Kahveci minit ke 87 dan 89... dah jadi hero turki ni...

My favorite team .. Portugal kalah 2-0!!! alah... rileks jerr... kalah atau menang dah layak pun.... saja jak tu kalah... buang tenaga jak kalau nak berhempas pulas... lagipun kesian swiss... biarlah mereka menang juga kan... :)

17 comments:

ahmoi said...

Malaysia now just main tuk duit saja...dah tak ada semangat kesukanan tuk Malaysia...

Adry said...

To Ahmoi

Ya betul... dah tak macam dulu kan... dulu malaysia main boleh tahan gak ... sampai digelar harimau asia... dulu laa...

nasrul said...

apa boleh buat.. yang hebat kat malaysia ramai.. tapi yang xpernah famous pun main jugak..

asyik kena lauk pulak tu.. uhu

malaysia.. malaysia.. sport yang lain dah maju dah..

something has to be changed. must.

mie said...

hoho~

Malaysia jauh ketinggalan..semuanya kerana duit..hhuuhu~

ada yang kena ubah..hhuhu~

Neeza Shahril said...

ke sebab malaysia banyak sangat team?? takde tumpuan pada 1 team yang paling best??
hehe.. akak tak minat bola pun sebenarnya... pandai2 aje nak bagi pendapat.. jangan marah aaaa...

ShaLinZz85 said...

haii..salam ziarah
minat bole nampak?
kite tak minat langsung
hehehe
nice ur blog
anyway, takziah ke atas keluarga awak sbb telah insan yg tersayang
and also selamat berkenalan yer.

UstazRockez™ said...

salam. pada pandangan sayalah..sukan bola sepak merudum dan payah nak naik berbanding sukan lain kerana politik dan wang serta sikap tidak telus dalam pemilihan. jika pemain di jamu dengan wang dan kebendaan sifat melawan dan sifat jati diri untuk negara pasti tiada. cuba kita tengok negara-negara yang baru mencapai kemerdekaan dan sedang bergelut degan sengketa pun mampu naik di peringkat antarabangsa. namun malukan bagi kita yang kononnya mempunyai sistem sukan bertaraf dunia namun hanya sentiasa di lauk pauk kan oleh pasukan yang kurangs erba segi dari kita.

sWeeT & siMPLe said...

hi salam ziarah...

Syam said...

aku tatau napa la euro2008 ni team2 kegemaran aku tak perform. italy n germany. apa dah jadi dgn diorg?




-----------------------------------
syam @ http://aeropama.blogspot.com

EpaL c0keLaT said...

Bola??
i minat Portugal jek :|
Yg laen2 i tak minat...sbb Portugal ade Cristiano Ronaldo :-"

cendawanintim said...

malaysia?huh...sampai cerah ler nak maju dalam bola...

cHeRyNa PiReS said...

portugal kalah tuh sbb swiss tuan umah...kesian la dowang...malu depan rakyat dowang...bukan slalu masuk euro. nanti sok 2nd round leh la menang tuh...

mYshah said...

bola?
pe tu? hehe, x tahu nak komen pe, aku xtgk sgt bola nieh...main bola kat PS2 bley la, hehehe...
nway thanx for ur comments XD

Adry said...

To Nasrul , mie,

Ya something gotta change... kesian bola sepak malaysia kan... duit antara sebab utama tu...

To Neeza,Shahlinzz85

Tak kisahla kalau tak minat... kita semua boleh suara kan pendapat... thank you shalinzz ... slamat berkenalan gak...

To Ustaz Rockez

Salam.... Ya betul tu ustaz... pemain kenyang ngan duit... semangat main dah takde... sifat jati diri untuk negara dah tiada

Adry said...

To sweet & Simple

Thank you for coming...

To Syam

Hehe... minat italy yer... hilang semangat kot... tapi kalau netherland dapat kalahkan romania nanti... dah italy ble menang lawan peranchis... mereka layak ke game seterusnya.... Itupun kalau netherlands tak saja kalah ngan romania ... kalau belanda ni kalah.. perancis dan italy sama sama out...

To Epal Cokelat...

Sama la kita... tp saya sokong bukan kerana christiano ronaldo jer... ada banyak player lain yang best best...

To Cendawanintim
Hilang harapan nampak... ahaks

To Cheryna
Ya ya betul tu...

To Myshah
terer ke main bola kat ps?? kalau terer jom lawan... ahaks :)

sama sama.. come again later

mYshah said...

hish pantang dicabar~ mari2 kita berlawanan bola PS2 :P nway adry, xmarah le pasal kim slm tu,cuma ckp apa yg perlu di cakap :)

Adry said...

hehee... kalau ada rezeki kita jumpa kita lawan ek... hahahahah... ish.. aku memain jak tu... baguslah kalau ko dah cakap... hehehe