Thursday, June 19, 2008

I miss them...


Rasanya dah lama tak jumpa bebudak ni... rindu plak... dorang ni anak akak aku... so anak buah aku la ni... hehehe...

Sorang namanya Ain (dipanggil e'en), yang no 2 ni namanya Alin, dan last skali tu boy dipanggil mimat... nama penuh panjang semua ni.. seingat aku last skali aku jumpa dorang ni tahun lepas kalau tak silap la... huhu.. ntah macam mana la rupa dorang bertiga ni sekarang...

To my sis... Rina!! I know you read this...always being my silent reader.... mana janji nak bagi pic dorang ni... huhu...

Ain ketika berusia 3 Tahun


Last berita yang aku dengar tentang bebudak ni, yang sulung tu jatuh kat rumah guru tuisyen dia... kepala kena meja... 8 jahitan kalau tak silap... tula nakal sangat... macam pakciknya jugak ni... hahahaha... jangan cukur bulu kaki ayah tu dah la... hahahhahaha :)

Ain.. budak ni dari kecik memang nakal dan kuat nangis... pernah skali tu aku lepak rumah akak aku... tiba tiba dia ada hal penting dia tinggalkan aku sorang sorang ngan budak ni... time tu dia masih kecik lagi... adik-adiknya yang lain belum lahir lagi... Mampus... aku dahla tak pernah ada adik... aku bongsu... time tu la budak ni buat hal, pening aku jaga... yang paling memeningkan kepala sekali bila kena tukar pampers.. apa aku buat? Nasib baikla jiran akak aku tu baik orangnya...orang india... aku minta tolong la tukarkan... hahahaha... nasib baik ada.. time tu lah aku blajar tukar pampers...
Pastu budak ni minta nenen (susu) .. hahaha... aku call la akak aku tanya macam mana nak buat susu... yang penting aku banyak blajar cara-cara dan teknik jaga budak time jaga dia ni la..
Alin... budak ni tak nakal sangat... tak macam akak dia... tapi budak ni banyak cakap dan kuat makan... kecik kecik dah peramah... bayangkan... area tempat akak aku tinggal tu, kadang kadang akak aku pun tak berapa kenal sangat ngan orang yang duduk area tu... tapi budak ni ble kenal plak... pernah skali tu ada seorang pakcik tua tu lalu depan rumah... si Alin ni berdiri kat pintu terus tegur orang tu.. apa dia cakap? dia cakap... "Atuk!! Nak pergi mana tu?" akak aku tercengang kehairanan.. boleh plak budak ni pergi sembang ngan orang tu... tanya la mana alin kenal? Dia cakap kawan mak (mak angkat dia duk blakang rumah akak aku).... amboi... aku pun kengkadang heran ngan budak ni.. hehehe

Yang kanan tu Mimat... buat masa ni dia lah satu satunya hero akak aku.. budak ni pun nakal... huhu... satu bakat yang sama ngan aku , suka rosakkan barang... hehehe... apa jak permainan yang dibagi mesti dia akan bongkar sampai rosak... hehehe... satu lagi.. dia ni manja budaknya ni.. bongsu la katakan... ops! Tak semua bongsu manja tau.... contohnya aku ni .. bukan manja sangat pun... ahaks (^_^)

Lastly... mereka semua dilahirkan dan dibesarkan di semenanjung (KL to be exact) .. cuti baru la balik Tawau... tp jangan harap la dorang ni cakap slang sabah atau Tawau.. haram.. pernah satu ketika dulu aku ajar si Ain tu cakap sabah... tapi pelik benar jadiknya... hahaha... cakap sabah tp bunyi semenanjung ... hahahhaa

22 comments:

obor obor said...

hihi.nama saya ain.adik saye plak alynn.sama plak dgn budak2 yang kiut ni...

Princess Liyana said...

salam singgah and salam kenal jugak:)
alahai,tomelnya mereka. nak pinjam getah rambut pink tu boleh?jap je:p

WaNa (BoRN To MaKe u HaPPy) said...

uHuK !

8 JaHiTaN !

NGeRiNYe ! uWaAaAa !!!

Jie said...

issshhhh....budak2..

seronok tgok
muka derang bersih..tulus dan cuci!

kesian dia..sakit tu

diya said...

amboiii. comel nya bebudak tu. siap bertocang lagik. bestnya ada anak sedara neh. bleh banje makan, bwk jenjalan. huhu. kadang jeles dgn kwn2 yg da rmi anak sedara :p

azie said...

salam..kunjungna balas nih.. comel la ur nephew n nieces:)

btw, cukur bulu kaki ayah?aiyo,sangat brutal,haha

Mak Su said...

dah lama x blk kg ker?

A t i Q a h said...

Siok tu bah kalau pandai cakap Sabah.
Budak2 tu paham tak kalau uols cakap masa kat kampung?

Syam said...

budak2 tu memang comel...geram aku nengoknya. mau aku picit2 pipi diorang...huhuhuu

p/s: aku ske budak kecik. aku selalu mintak mak aku adik kecik yg baru. mak aku ckp "mak dah tua...tak larat lagi. awak je la buat anak sendiri. hari2 boleh main dgn diorg" wahahaha...masalahnya aku takut nak kawen!


----------------------------------
syam @ http://aeropama.blogspot.com/

fairuzniza said...

sedih kan bila jauh dari anak buah? huhu..sy pun last jumpa anak2 buah beberapa bulan lepas..kakak duk johor..wawawa..rindunye nak main ngan diorang.. (-_-)

Rynn Cowbra said...

sgt comellll!

geram sungguh tengok!

Adry said...

To Obor Obor

Wah... sama plak yerr... sama kiut gak kot

To Princes Liyana

Thanks for coming... meh la sini , i bagi pinjam yek... hehhe

To Wana

Ya ya... sian kan... tu yang saya mintak gambar baru ngan akak saya... nak tengok macam mana

To Jie

Ya... saya pun terkejut... kesian dier

Adry said...

To Diya

Uiks... jangan la jeles.. nanti awak pun ada gak tu... time tu bawa la dorang jalan puas puas

To Azie

Salam... Thanks for comin... ya memang comel pun.... yang brutel tu saya time kecik dulu... ahaks :)

Tengok entri In Loving memories of my dad

To Atiqah

Hahaha,... faham... cuma dorang tak pandai cakap sabah

To Syam

Hehehe... apsal takut nak kahwin... nanti kalau dah ada duit... dah mampu... kahwin la... seronok tu...time tu buat la banyak anak anak... ahaks :)

Adry said...

To Mak Su
budak budak ni kat serdang selangor... saya kat Tawau Sabah.. memang lama tak jumpa... ama dah dorang tak balik...

Adry said...

To Mak Su
budak budak ni kat serdang selangor... saya kat Tawau Sabah.. memang lama tak jumpa... ama dah dorang tak balik...

EpaL c0keLaT said...

Comel la bdk2 nih ;;)
i takde anak buah lagik :|

cHeRyNa PiReS said...

aku slalu dgr org sabah cakap semananjung bunyi sabah...cakap sabah bunyi semenanjung tuh macam mane?

Princess Liyana said...

ehehe:)ok2 jap g sampai.huhu:)jgn bg pinjam kat sesiapa tau!

yOnnA said...

waa..
comel nya weh!!
eieiie
rase nk geget pp diorg tu :p
hee..

budak2 kan :))
perasaan diorg sangat ikhlas :D

cendawanintim said...

owhhh, awak ader pengalaman la jaga budak kecik erk, pening tak?camtu ler kaum ibu rasa..hiks

Adry said...

To Epal Cokelat

Ya ya.. comel kan.. jgn jeles

To Cheryna Pires

Hahaha.. macam mana aku nak tunjuk... dia guna ayat ayat sabah tapi guna slang semenanjung... ahaks :)

To Princess Liyana

ya ya... khas untukmu.. hehehe

To Yonna

Ya.. budak budak memang bersih hatinya

To Cendawanintim

Ya ya.. dah rasa dah... mula mula pening la.. tapi sekarang dah best da

Neeza Shahril said...

comelnya anak2 sedara awak ni ye :)