Wednesday, June 25, 2008

Angkara minyak....


Ada sesiapa yang tengok berita semalam?? kerana khabar angin, satu Sabah kecoh... pembelian panik kembali lagi... stesen minyak diserbu bagaikan semut mengejar gula...

Apabila ku dengar berita ini, aku call akak aku kat selangor untuk kepastian, dia cakap tidak ada apa yang berlaku pun, di sana tenang jak.. so prinsip aku mudah, kalau apa-apa hendak berlaku, perkara seperti ini, mesti semenanjung dahulu... that's why aku tak percaya...

Jalan sesak teruk... lebih teruk dari time minyak nak naik harga dulu.. aku yang sememangnya tidak percaya pun terperangkap dek sesaknya jalan....

Semua orang kecoh cakap stesen minyak nak mogok start hari ini.... dorang cakap stesen minyak nak mogok sebab tidak puas hati ngan bayaran komisyen yang diterima.... huhu... sejauh mana kebenarannya aku pun tak tahu...

Tapi mungkin ada benarnya ura ura ini... sebab kelmarin bila orang ramai di sini kecoh bab stesen minyak nak mogok, aku sempat menelefon beberapa kenalan yang kerja di stesen minyak... semua memberi maklum balas yang sama... mereka semua disuruh cuti start esok... kenapa? Dorang pun tak tahu....

Mungkin kerana keadaan yang agak huru hara... semua stesen minyak telah diberi amaran oleh KPDN supaya tidak tutup atau permit ditarik... semua kenalan yang mulanya cakap cuti tiba tiba sms balik cakap tak jadi cuti, bab bos call suruh kerja balik esok...

HHmmmm ini membuat aku tertanya tanya apa sebenarnya yang telah berlaku....

17 comments:

Syam said...

wow...pesta beratur panjang sbb nak isi minyak kembali! mesti dasat pesta ni beb. tahniah ah pak lah



cheers,

syam @ http://aeropama.blogspot.com/

cemut said...

yeke..xde pun sini.gile la mogok.abes sume mende xbleh jalan

Neeza Shahril said...

kalau mogok, permit tarik balik... takkan diorang berani...
nak tak nak kena ikut aje la...

Jentayutiara said...

iisshhh bg warning tarik permit mentng2 depa authority... kita yg ikan bilis nie gak jd mangsa

Mak Su said...

ada yg suka ambil kesempatan

cendawanintim said...

stesen minyak mogok?aisehhhhhhh...mcm2 hal laaaaa...

Princess Liyana said...

alahai,harga minyak dah naik .:(

Tny said...

Ha'ah.. kt Sabah kecoh2.. cm kt blog Honeylemon citer tu..

Ko sempat x join skaki?

Kujie said...

itulah..kakjie dengar berita kat radio...

entah siapalah yg punya angkara yg memulakan sms itu..

kesian, kan...dgr kata ada kemalangan lagi

cHeRyNa PiReS said...

mane de mogok...belum lagik kot...nywayz, skang dah aman ke blm tpt ko tuh?

yOnnA said...

wah pjg gile :p
hee..
mcm time minyak naik harga ari tuh :p
huhu..

tuh la..
mogok..
harga minyak da naik :)

Pocket said...

actually satu penipuan jer kan..
maybe somebody just simply nak tgk suma orang panic:D

Adry said...

To Syam
Ya ya... tahniah paklah

To Cemut
yeap ... naik panik semua dibuatnya

To neeza Shahril,Jentayutiara,
Yeap... ntahla dorang berani atau tak

To Maksu
ye.. sapalah agaknya

To cendawanintim,princess liyana
Kecoh jak kan

To Tny
join gak la... kena jem teruk

To kujie
yeap, ada gak kemalangan... macam darurat plak

To Cheryna Pires
dah aman dah.. kecoh sehari jer

To Yonna
yeap.. dorang nak mogok bab komisyen tak cukup

To Pocket
Mmm bukan satu penipuan, tunggu entri baru aku

diya said...

huhu. sabarnya lah diorg sume tu... sanggup beratur pjg lama2... klw diya, boring dh nak tunggunya... huhu

cHeRyNa PiReS said...

hahaha...jenuh la adry nak balas komen posting...but wort it bro...keep it up:D

Adry said...

To Diya
apa nak buat... semua panik...

To Cheryna

Ya... thank you

日月神教-任我行 said...

成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,a片