Sunday, June 29, 2008

Ibu paksa anak minum racun!!???


First of all aku nak korang semua baca berita ni :
http://www.hmetro.com.my/Saturday/BeritaUtama/20080628092203/Article

Terkejut aku tengok berita ni ... marah kerana tergamak ibunya menyuruh anaknya meminum racun but in the same time aku rasa kasihan kerana mesti masalah yang ditanggung ibu ini cukup berat sampai dia tidak dapat melihat jalan keluar yang lain....

Aku akui perbuatan ibu ini memang salah... cuma mengapa kejadian ini boleh berlaku perlu kita renungkan bersama...

Seperti yang dilaporkan dalam akhbar tersebut sebab utama ibu tersebut bertindak demikian adalah kerana bebanan hutang dan tekanan perasaan sehingga hilang kewarasan berfikir sehingga berlakunya perkara ini... Thank god kerana kedua kanak-kanak ni selamat... kasihan mereka , masih kecik lagi.. belum tahu apa-apa, belum kenal kesengsaraan hidup yang menimpa ibunya... aku doakan mereka berdua selamat dunia akhirat...

Huhu... there you have it ... sebuah lagi kejadian yang menyedihkan akibat kos sara hidup yang tinggi di Malaysia... memang benar purata pendapatan di negara kita lebih tinggi berbanding beberapa negara lain tetapi kos sara hidup tak padan/setimpal dengan pendapatan yang kita miliki...

P/S: Rasa-rasanya ada kaitan tak kejadian ini dengan kesan kenaikan harga minyak baru-baru ni??

16 comments:

Princess Liyana said...

alahai..hm,kasihan anaknya kan?

Princess Azi said...

mungkin juge lah kot...
bile sume brg da naek bertmbh sedkit bebanan.
hurm...doakan smoge takde lg kes mcm ni d negare kite.

mYshah said...

astaga... smpai gitu skali.. thanx 4 da info, aku mmg jarang baca paper :P

iEn said...

sepatutnya ibu mencorakkan mereka dengan lebih baik.. aduhai..

cemut said...

byk utang ngah along la ni kot..saje cr naas!

sue said...

sian kan ..
aku jrg jugak baca paper..baru smlm bukak hmetro..berita ni dulu yg aku nmpk ..huhu ..
alahai .. mak derang nurse pulak tu kan .. isk iskk ...
semoga tiada lagi hal mcm ni blaku ..

Neeza Shahril said...

banyak sangat kes pelik2 jadi sejak minyak naik ni.. orang curi duit dan mintak cuma RM50 lah.. nampak sangat nak duit untuk makan..
orang macam ni lah yang jadi mangsa.. kesian anak2 tu.. tak leh salahkan mak dia jugak.. dah buntu fikiran tu.. by the way, bapak dia mana yek?

cHeRyNa PiReS said...

aku kesian kat mak die...
mane de mak sanggup wat camtu...
ntah2 die takut org wat pape kat anak die ke...ape ke...mungkin along nak seksa anak die ke...
takleh nak salah2kan terus2an kan...

yOnnA said...

kesian kan budak2 tu? :(
huhu..
tp tuh la..
xleh nk kate gak kan..
sebab mak die sendiri pun tertekan.
banyak hutang..
lepas tuh barang2 semua da mahal..
hurm

Adry said...

To Princess Liyana
Ya.. kesian tul

To Princess Azi
Yaya... aku pun fikir macam tu

To mYshah
Rerajin la baca paper...

To iEn
Ya betul tu...

To Cemut
mmm... ada kemungkinan gak tu... tp mesti ada sebab lain lagi kan...

Adry said...

To Sue
Huhu... sama la ... sedih tengok berita ni...

To Neeza Shahril
Ya ya.. aku pun taknak salahkan mak dia 100%.... kesian kesian... ntahla bapa dia mana.. dah takda kot

Too Cheryna
Ya ya.. banyak kemungkinan .. aku taklah terus salahkan mak dia ajer..

To Yonna
Ya ya... dah tertekan... buntu... pastu kos hidup bertambah tinggi... huhu...

diya said...

kadang ada ibu2 yg berpikiran singkat gitu... yelah.. dh tekanan kan... mcm semua benda boleh setel bila anak dia takde. pdhal, dgn dia buat mcm tu, lg memburukkan keadaan.

Adry said...

To Diya
ya ya.. setuju ngan Diya..

tyas said...

yah, memang kalau iman tak kuat, stress bisa membuat kita bertindak yang tak lazim.. smoga tidak sampaiterjadi kepada kita semua..

Adry said...

ya betul tu...

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,性愛