Wednesday, July 09, 2008

Selamat Jalan Ma....

(Gambar sekadar hiasan)


Sori lama tak update.... busy.. busy... Latest news, my mom selamat kembali ke rahmatullah pada 8 Julai 2008 (Hari Selasa) Jam 2.30am di Hospital Besar Tawau... Aku dan akak aku berada di sisinya pada ketika itu.. Jenazah dibawa pulang ke rumah pukul 4.15am....

Jenazah selamat dikuburkan pada pukul 10.35am di Tanah Perkuburan di depan SMU Islamiyah Tawau..

Sedih memang sedih tetapi pasrah atas ketentuan ilahi... yang penting doa, insyaAllah akan selalu ku kirimkan kepada kedua ibu bapaku...

Begitu cepat masa berlalu... rasa seperti baru semalam menyambut Hari Ibu untuk mak aku... tak sangka itu merupakan kali terakhir ku dapat menyambutnya bersama.... I Love You Ma!! I really do.... Semoga Mak sentiasa dicucuri rahmat oleh Allah dan ditempatkan di kalangan orang yang beriman... amiin ya rabbal alamin....


p/s: Terima Kasih yang teramat sangat kepada semua yang mengucapkan kata Takziah melalui SMS... E-mail... etc.... dan yang sudi datang ke rumah tak kira sebelum atau selepas jenazah dikebumikan... Jutaan terima kasih juga diucapkan terhadap sumbangan-sumbangan ihsan yang diterima sehingga mencecah ribuan ringgit... insyaAllah wang ini akan digunakan sebaiknya... Hanya Allah yang dapat membalas jasa kalian semua...

45 comments:

Neeza Shahril said...

Innalillahi wainna ilaihirajiuun...
sungguh tenang Adry menulis entry mengenai pemergian ibu kesayangan..
akak kagum sebab Adry tabah hadapi dugaan yang besar ni..

Akak doakan roh arwah mak Adry tenang disana bersama orang-orang yang dikasihiNya...

Alfatihah...

Kamezaim said...

salam adry..banyakkan bersabar..Sesungguhnya kita hanya menumpang di sudut dunia ini,sampai masanya nanti,kita pasti kan pergi jua..Al - fatihah buat ibu adry tercinta,semoga rohnya di tempatkan di antara golongan orang2 yang beriman..sama2lah kita mendoakannya semoga dia dapat pergi dengan tenang..tabahlah adry,sesungguhnya ketabahan itulah yg akan mencorak hidup kita dari muda hingga ke tua..salam takziah dari kamezaim sekeluarga.

EpaL c0keLaT said...

Salam takziah untuk Adry n family...
Moga2 roh ibu Adry dtempatkn dikalangan org2 beriman..

tyas said...

Innalillahi wa inna ilaihi rojiun..
Turut berduka cita yg sedalam2nya ya Dry..
Smoga arwah mom Adry diterima dan mendapat tempat yg mulia di sisi Allah SWT..
Yg tabah ya, Dry..

MiLuViA said...

takziah.
semuga rohnya dicucuri rahmat.
Be strong!

This reminds the rest of us to appreciate our own mother and cherish he slagi ade mase.

Pocket said...

Innalillah hi wainnalila hi rojiun...
that was the word dat came out of me mouth when your blog appeared.

Tabahkan diri ya bro!!

cHeRyNa PiReS said...

adry...
smoge rtabah menghadapai sume dugaan hidup...banyak2 hadiah pade arwah ye...rase macam baru semalam bace posting buffday mama ko...
ape2 pon...biarlah kesedihan tuh bawe pade kebaikan, kay!
stroke nieh bukan sesuatu yg mudah...sekurang2nye die tak menderita lame...insyaAllah...die akan ditempatkan di kalangan yg beriman:D

r@Ma-Ram@ b3kU said...

salam adry..takziah..banyakkan berdoa untuk mereka k..setiap yang bernyawa akan pergi jugak..cuma kita tak tau masa kita ja kn..hope ko ok2 jak sana..

mYshah said...

takziah ye...

yOnnA said...

innalillah..
so sorry to hear that,bro..
ape2 pun..
smoga bro tabah slalu..
doa adalah penghubung paling kuat antara kamu dgn mak kamu :)

pecayalah..
allah lebih sayangkan dia :)

papepun,
takziah utk bro n the rest of family..

iRma IzZaTi said...

takziah....semoga rohnya dicucuri rahmat... AMIN...

Adzrul Ariff said...

Salam adry, dan takziah diucapkan buat pemergian ibu adry. Semoga rohnya tergolong di kalangan orang-orang beriman. Amin..

ira said...

salam adry,,takziah tuk pemergian ibu adry,,smoga rohnya dicucuri rahmat,,,banyakkan bersabar ye,,

sepi said...

takziah adry... alfatihah... akak harap awak tabah yer...

sultan said...

takziah...
semoga rohnya dicucuri rahmat...

cendawanintim said...

adry,

takziah dari kami sefamili...yang penting, doa2kan tuk arwah ibu selalu yer...

Al-Fatihah

syam said...

innalillahiwainnailahirajiun. aku ucapkan takziah kepada kau dan keluarga kau. alfatihah aku sedekahkan kepada arwah ibu kau.


cheers,

syam @ http://aeropama.com

HAPPYIRFA said...

salam adry..
Innalillahi wainna ilaihirajiuun..
maaf baru sempat ke blog awak.
terkejut sgt.tp awak mmg tabah.takziah pd keluarga awak.semoga roh Ma di tptkan di kalangan org yg beriman

~n0n0i~ said...

Innalillahi wainna ilaihirajiuun...
salam takziah buat keluarga Adry..
semoga roh beliau sentiasa dicucuri rahmat.. amin...

salam dari jauh..

hUmmY said...

takziah adry..

smoge mama adry ditempatkan dikalangan org2 yg beriman!

insantiadablog-Qama said...

Innalillahi wainna ilaihirajiuun.. adry.. ndak banyak yang aku ble cakap.. banyakkan bersabar.. biarpun ko sounds ok, hatimu dry, hanya Allah saja yang Maha Mengetahui.. dari jauh aku kirimkan doa.. mudah2an arwah ibumu ditempatkan bersama2 dengan orang2 yang dikasihi-Nya.. mudah2an ko sekeluarga dapat lalui semua ini dengan penuh redha..

antalya said...

innalillahi wainna ilai hirajiunn..drpd Nya kita dtg dan kpd Nya kita kembali. takziah kpd adry sekeluarga

ahmoi said...

takziah diucapkan..banyak2lah sedekah bacaan yassin pada ibu anda yer..

A t i Q a h said...

Salam,
takziah ya. Semoga mak kamu ditempatkan di kalangan hambaNya yang solehah.

Kamu nampak tenang sekali masa menulis entri ini. Begitulah yang sebaiknya. Be strong ya!

kuInaJentayutiara said...

takziah adry... moga rohnya brada ditmpat org yg beriman.

Moga tabah hadapi segalanya.

Comot-nyew-aku said...

Feel sorry for that Adry.. tabahkan ati yea...hidup mau terus.. semoga bonda andry ditempatkan bersama2 org yg beriman..

Princess Azi said...

Takziah untuk abang sekeluarga...
maaf la lmbt tau busy sket.
semoga roh ibu dicucuri rahmat dan ditmpatkan bersama org2 soleh. :)

Great G.U.R.U BaniHassim said...

Aku tumpang sedih Bro...
Redha dan tabah sebab ini semua dugaan dariNya...

Tyra said...

Salam.
Al-fatihah untk arwah dan takziah utk awk sekeluarga.
Sorry tau lambat... saya kurang lapang nak jenguk blog.

Princess Liyana said...

Innalillah...
Takziah bro. Semoga ibumu ditempatkan di kalangan orang2 yg beriman..aminnn

Al-fatihah~

diya said...

tabahnya bro... :) al-fatihah untuk arwah ibu...

Si Tukang Karut said...

Salam takziah buat adry...ya momimok pun dapat rasakan bahwasanya Adry seorang yang tabah... momimok dapat merasakan kesedihan Adry kerana momimok juga sudah tiada beribu...alFatiha buat ibu Adry...

Lily.Lulu. said...

Innalillah ..
Semoga roh ibu adry ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman

Al-Fatihah ..

Adry said...

To Neeza Shahril

Terima kasih kak... prinsip saya , kita sebagai orang Islam, kita tak boleh terlampau sedih... sebab kita tau hakikat sebenar tentang kematian... doa anak dapat membantu ibu-bapanya di sana... lagipun setiap yang hidup pasti akan mati jua...

To Kamezaim
Terima kasih banyak banyak atas ucapan takziah tersebut...

To Epal Cokelat
Thank you...

To Tyas
Terima kasih, insyaAllah ... aminn

Adry said...

To MiLuVia
ya betul tu... hargaila mereka selagi ada...

To Pocket
InsyaAllah...

To Cheryna Pires
Terima kasih bebanyak... ya aku pun mula mula rasa cam mimpi... macam baru jer sambut birthday mama kan... huhu

To Rama-rama Beku
InsyaAllah ok...

To mYshah
Thanks...

Adry said...

To Yonna
Terima Kasih... betul tu... akan ku selalu kirimkan doa ku pada ibu-bapa ku...

To Irma Izzati
Tarima kasih.. aminn

To Adzrul Ariff
Salam... Thank you.... Aminn

To Ira
Salam... aminn... thank you

To Sepi
Terima kasih... insyaAllah

To Sultan
Terima kasih...

To Cendawanintim
Ya, insyaAllah.. terima kasih...

To Syam
Terima kasih bro..

To NoNoi
Terima kasih..

Adry said...

To Yonna
Terima Kasih... betul tu... akan ku selalu kirimkan doa ku pada ibu-bapa ku...

To Irma Izzati
Tarima kasih.. aminn

To Adzrul Ariff
Salam... Thank you.... Aminn

To Ira
Salam... aminn... thank you

To Sepi
Terima kasih... insyaAllah

To Sultan
Terima kasih...

To Cendawanintim
Ya, insyaAllah.. terima kasih...

To Syam
Terima kasih bro..

To NoNoi
Terima kasih..

Adry said...

To Hummy
Terima kasih... aminn

To Qama
InsyAllah... aku memang dah bersedia untuk ini... sebab aku sedar... hidup mati kita di tangan Allah...

To Antalya
Terima kasih..

To Ahmoi
InsyaAllah...

To Atiqah
Memang kita perlu tenang... thank you...

To Kuina-jentayutiara
Terima kasih... aminnn

To Comot-nyew-aku
thanks ... aminn

To Princess Azi
Terima kasih... takpe... saya pun busy gak.. hehe

To Great G.U.R.U BaniHashim
Its your fist visit rite... thank you... coma again...

Adry said...

To Tyra
Salam... Terima kasih... takpa...

To Princess Liyana
Thanks.. aminn

To Diya
Terima kasih...

To Si Tukang Karut
Terima kasih bebanyak...

To Lily.lulu
Thank you (^_^)

Adry said...

To Tyra
Salam... Terima kasih... takpa...

To Princess Liyana
Thanks.. aminn

To Diya
Terima kasih...

To Si Tukang Karut
Terima kasih bebanyak...

To Lily.lulu
Thank you (^_^)

Hannan said...

salam takziah bro ...
be strong occay..
Tuhan lagi sayangkan dia ..

mfk said...

salam takziah ,
ya Adry..
semoga roh ibumu ditempatkan di kalangan mereka2 yg beriman..amin....

Adry said...

To Hannan
Thanks...

To MFK
Teria kasih.... amiinnn

arman said...

rasanya agak lambat jugak la bagi komen...tapi nak komen jugak...
Takziah untuk you and your family..tersentuh la baca entry ni..tenang..doakan jak semuanya..

...ONE-GUYdotCOM said...

Adry said...

To Arman
thank you... better late than never kan..