Monday, July 21, 2008

Apa yang berlaku beberapa hari lepas...

Mmmm very busy sampai tak dapat nak update blog for the past few days.... sorie... sibuk sangat sampai terpaksa lupakan "internet life" buat seketika... Aku try cerita secara sepintas lalu apa yang dah berlaku dan siapa yang aku jumpa untuk beberapa hari yang lalu....


As you know.... keluarga angkat aku dari KL datang ziarah kami adik beradik di Tawau.... mereka datang bertiga.... Anak bang Rodin , Hanis from KK.... Mak ayah dia dari KL.... dah lama tak jumpa... about 5 years.... selama ni pun contact through sms jerr... kebetulan mereka ada sedikit kelapangan , mereka dapat datang ..... pagi hari sabtu lepas kami singgah ke tanah perkuburan untuk ziarah pusara mak dan ayah....
Oh yea.... Abang Rodin ni sekarang kerja di KPDN Wisma Putra... position dia aku dah lupa... dua tahun lepas dia Pengarah KPDN Sarawak.. dah naik pangkat so aku pun tak pasti apa jawatan dia sekarang... Banyak gak maklumat baru yang aku dapat dari dia... yelah... kan sejak harga minyak naik semua barang naik.. so dapat gak aku tahu cerita orang yang di dalam kementerian tu.... Latest, HARGA GULA NAK NAIK LAGI!!! Naik 30 sen...

Hanis yang belah kiri....

Sori takda pic keluarga angkat aku ni... lupa nak ambik.... semua berlalu terlalu cepat.... tapi aku sempat ambik gambar anak keluarga angkat aku ni... Hanis namanya... aku tak pasti dia anak keberapa dari abang Rodin... dia pun datang ke Tawau.... dia dari Kota Kinabalu.... student UITM KK... skarang wat praktikal di LPPP KK... Peramah dia ni... nice... baru jumpa pun macam dah kenal berpuluh tahun... hehehe...



a little info about her: Dulu after SPM... ayah dia hantar dia duduk kat rumah aku... kira macam cuti-cuti la... dia duduk kat rumah aku 5 bulan... itu first time dia sampai Sabah (Masa ni aku takda.. aku kat KL blajar)... time dia duduk Tawau, dia ambik lesen keta dengan mak aku... sampaila dia dapat offer masuk UITM KK... Dia kata.. first time dia masuk UITM KK... ramai orang ingat dia orang Tawau... hahaha.... abis... dia cakap sabah slang Tawau... hahaha sedangkan Ayah dia orang Kelantan, Mak dia orang KL.....


Ok, then aku berkenalan lagi dengan seorang ni.... kira macam bisnes partner la ni... baru kenal gak... kami jumpa pun bab seorang lagi kawan saya yang kenalkan... namanya Abdul Halim Abdullah... dia ni driving Tutor gak but from Institut Memandu KMK di Kota Kinabalu.... dia ada 2 kerja.... siang sebagai driving instructor ... malam sebagai wartawan untuk Akhbar Daily Express.... dia ni pun peramah gak...


Sebelum dia terbang balik ke KK ... sempat gak aku bawa ni makan-makan durian depan Grace Plaza di Bandar Tawau... hahaha... best best... lama tak makan durian... nyum nyum... Durian King Of Fruits... (^_^)

17 comments:

~n0n0i~ said...

waa~ part last tu paling besh~

MAMAM DURIAN!!!!!!!

cendawanintim said...

Alhamdulillah, sumer dah settle...life must goes on right?

gula naik plak....adehhhh..

mYshah said...

yaya, patik stuku ngan ~nonoi~ duyan! duyan! nak nak XD

mYshah said...

*stuju~ hehehe

sultan said...

ape... gula nk naik 30sen...

tidakkkk.....!!!!!

ahmoi said...

seronoknyer diaa..hehe

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

aduh lah, gula naik lagi ke? OMG

Neeza Shahril said...

Cerita lain tu akak cool lagi..
tapi bila tengok durian tu, akak tak cool dahhh..
nak jugak Adry.. kirim la sikit kat sini..
hehehe.. pilot mana lah nak bawak durian datang sini agaknya ye...

~n0n0i~ said...

haha.. Adry la bwk sdiri g cni...
sewa kapal terbang 1... =))

MAU ba dat durian..iskk2.. di cni teda sapa sudi blanja aku durian.. *wat muka kasian lg ni*

Adry said...

To Nonoi
Hehe... nyum nyum...

To Cendawanintim
ya ya betul... life must goes on...
yeap gula nak naik...

To mYshah
haha... minat duyan gak ker???

To Sultan
Kena terima la... nak wat macam mana lagik...

Adry said...

To ahmoi
hehe... ya ya... seronok...

To Crazybeutiful88
yeap... tunggu... tak lama nak naik lagi...

To Neeza Shahril
uiks... kalau ble kirim saya kirimkan akak ek.. hehehe

To Nonoi
Kat sana blum musim durian ker?? kat sana lagi murah lah noi... beli kat pasar malam...

cHeRyNa PiReS said...

hello bro! gud to see u again:D

Princess Liyana said...

nak durian!huhuhu

Lily.Lulu. said...

meriahnyaa makan durian, memang fav tuh !!

nyam nyam ~

yOnnA said...

adeh la..
durian lg..
semua blog cite durian huhu

Adry said...

To Cheryna
Ya good to be back...

To Princess Liyana
Meh la sini , saya blanja makan durian... hehe

To Lily.Lulu
Ya my favorite tu...

To Yonna
sedap apa durian... hehehe

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,性愛