Wednesday, July 02, 2008

Mak aku masuk wad 8 Hospital Besar Tawau!!!




Today i'm very very sad... pagi tadi my mom tiba tiba sakit kuat... nampak macam dah tenat sangat... maybe minor stroke...


I called 999 and the ambulance come and took my mom away... where? Of course the hospital... takkan ke pasar kan... direct ke wad kecemasan... There she got her immediate treatment... hope she'll be ok...


Mmmm mula mula the doctor who happened to be my "Orang Kampung" merangkap ex-student mak aku menjangka kan mungkin ada pendarahan di dalam otak!! oh my god! tetapi pukul 11.30am td.. my mom had her brain scanned and thank god takda pendarahan...


Sekarang the doctors (three person actually) still examined .... maybe ada kuman dalam badan mak aku... td (2.30pm) doktor tu nak buat LP (lumber puncture) untuk kesan jenis kuman yang ada...


Now, i don't know ... hope she will be ok... and yes of course i'm very sad... but in the same time... i just pray and hope she will be fine... it's my mom for god sake.. tetapi macam biasa... hidup mati di tangan tuhan... apa yang berlaku aku tetap akan menerima sebaiknya.. insyaAllah...


Mungkin tuhan nak uji kami sebagai anak... huhu... ok that's it for now..


27 comments:

obor obor said...

adry, sorry to hear that. sayang x smpt p ziarah, sbb besok mo balik uia sudah. hope she will get well soon..

sultan said...

sabo2...
aku doa kn sumenye slmt...

GDIZ said...

hope u mother cepat2 sembuh k.
Jaga dia sebaik mungkin. MAsa ni lahnak tunjukkan caring kita kat dia ;)

sultan said...
This comment has been removed by the author.
Jentayutiara said...

sabarlah...
hope she wll get well soon

berdoalah!

cHeRyNa PiReS said...

hope sume okay..
sori to hear bout ur mum..
byk2 bersabar n mengaji ye...

Neeza Shahril said...

Akak doakan Mak Adry segera sembuh.. banyak2kan berdoa..
banyakkan bersabar juga..
Insyaallah, segala2nya akan selamat...
take care..

yOnnA said...

sorry to hear that,bro..
hope ur mom will be ok!
smoga tabah ok :)

r@Ma-Ram@ b3kU said...

banyakkan bersabar n doa yang tak putus2 k..kami sahabat2 mu pn turut sama doakan..

sWeeT & siMPLe said...

Sabar ya adry.. banyak2 berdoa agak ibunya akan sihat dan selamat. Segalanya datang dari Allah.. Berdoa lah ya. Insyaallah segalanya akan OK. Salamz.

noraidah said...

assalamualaikum adry...sorry to hear about ur mom...semoga kamu sekeluarga diberi kekuatan dari semua segi oleh Allah S.W.T. anggap smua tu sbg ujian ya...ko kena kuat untuk ibumu...aku doakan semoga kamu sekeluarga terutamanya ibumu agar dilindungi oleh Allah S.W.T.

Tyra said...

Sabar ye Adry. Harap mak kamu akan sembuh secepat mungkin. Amin. :)

cikF~ said...

sabar ye...InsyaAllah sumenye akan ok~

Adzrul Ariff said...

Sorry to hear about that. Sabar ye. Semoga ibu kamu sembuh, insyaAllah.

antalya said...

sama2 kita doakan dia cepat sembuh ye. masa ni la anak2 kena bg full attention n semangat pd dia

Jard The Great said...

salam.. sad to hear bout ur mom. Hope everything is ok. (^_^)v

fairuzniza said...

semoga ur mom cepat sembuh,k?
urm, as anak, banyak2 kan doa tau..

~n0n0i~ said...

semoga ibu adry cpt sembuh,k..
doa dari jauh jak ni..
semoga semuanya baik2 saja..
amin..

Comot-nyew-aku said...

Dr jawuh me kirim doa , moga2 pat sembuh..Amin...To Adry, jgn sedey2..owrait

insantiadablog-qama said...

Assalamualaikum.. aku baru tau.. itu pun kakak ku c noraidah yang bgtau.. my deepest sympathy to u.. huhu.. be strong adry.. seriously, be strong.. mudah2an ibumu cepat sembuh..

Jie said...

moga tiada apa2 yg menimpa ibumu.

semoga dilindungi Allah selalu,dan bersabar ye

Princess Azi said...

hope everything's gonna be okay.
semoga mak abg cepat sembuh.
sabar dan doa banyak2 ye... :)

nieja said...

oh..
hope ur mom get well soon..
sabar k..

diya said...

sorry to hear that. moga2 mak adry cepat sembuh... amin...

hUmmY said...

aiyo!

sory to hear bout ur mom!

hope she'll b ok!

byk2 bedoa ye!

Adry said...

To all:
Terima kasih bebanyak atas keperihatinan kamu semua..

D i z a said...

semoga semuanya akan ok. Pray for her.

:)