Wednesday, August 13, 2008

Cuti cuti Malaysia...




Now i'm calling all bloggers yang baca blog aku ni.... everyone... Please... please give me an idea where should i go for a Holiday...



Give me an idea ... where.. and why should i go there...give me a rate... Sesapa yang boleh bagi skali anggaran perbelanjaan pun bagus jugak!! Sample pictures ka... anything.... aktiviti yang boleh dibuat... huhu...

Aku tau sekarang ada banyak package yang di offer.. i just want your personal opinion k...

Aku nak holiday dalam negara jak dulu....maybe bulan oktober or november....

what's for you!? hahaha... sesapa yang boleh bagi idea yang terbaik dan terpilih sampai aku pergi bercuti di sana .. aku akan janjikan ole ole yang baaiiikkkk punyaaaaa!!! (macam dafi AF5) hahahaha....jangan risau... i'll keep my word... trust me!! (^_^)

17 comments:

Mak Su said...

wow! maksu tak pandai ler

Adry said...

hehee... mak su tanyala kengkawan mak su yang pernah gi bercuti mana-mana...

EpaL c0keLaT said...

Meh la bercuti kt Perak :D

diya said...

apakata try kat pulau kapas. memang best kat situ. tapi, anggaran kos tu rsnya agak mahal lah kot. :)

Neeza Shahril said...

depends rasanya Adry. Kalau Adry suka shopping, Langkawi best..
tapi rasanya Adry bukan jenis shopping..
suka snorkeling tak? Akak pernah pergi Pulau Perhentian.. time ni sesuai lah pergi angin tak kencang..
by the way, nak gi sorang ke, ada kawan? kalau sorang, bosan jugak kot. pergilah dengan kawan.. baru best snorkeling.. malam2 layan makan seafood.. tapi awas.. mahallll.. tak macam Tawau..

akak ni sebenarnya bukan banyak tempat jalan2 pun.. huhuuu.. sedihnye laaaa...

Hanna J. Potter said...

nani rase..gi perak best. ade air terjun bukit larut. erm, perlis ade laksa kuala perlis yg best tu. tak mahal rasenye kos hidup kt 2-2 negeri ni.. *^^*

mYshah said...

ho2... klo byk duit igt nak ke jepon.. eh malaysia ek? erm... x tahu, jarang jalan2 :P tp aku stuju ngan cadangan kak neeza :)

Adry said...

To Epal Cokelat
waa lama tak online.. perak yerr.. mmm

To Diya
Pulau kapas... aku kena buat research dulu...

To Neeza Shahril
saya pergi ngan akak saya.. mmm i will consider it...

To Hanna j Potter
lain macam kerr laksa perlis banding laksa lain???

To mYshah
ooo ko sokong kak neeza ek... tapi kalau aku pergi sana , kak neeza yang dapat ole ole tu bab dia yang first bagi idea.. hehehe

cHeRyNa PiReS said...

meh dtg seremban laa...aku bawak ko jalan2:D

kalo aku..aku suke sangat kalo dpt gi Pulau Redang...but what's the diff kan ngan Tawau?

ape kate gi tpt yg sangat berbeza ngan Tawau:D

Mak Su said...

teringat plaks pasal adry and tour plan ni. u & ur sister minat apa? supping? - langkawi boleh, kelantan boleh, perlis boleh gaks kot. historical site, melaka ada, boleh makna ikan bakar yang wallaaa kat umbai. Johor ada gaks gamaknyer historical site, maybe kat area johor lama, carilah makam sultan mahmud mangkat dijulang {?}, masjid negeri yang cantik, etc etc, boleh daki gunung ledang (ikut manualnya, adalah gunung yang mudah kerana ada trek disediakan hingga ke puncak), ada pulau2 yang boleh dilawati dalam sehari utk snorkelling, supping pula boleh buat kat tangkak. port dickson, laut ala-ala, aktiviti bolehlah gaks, kat seremban ada muzium negeri, boleh pergi ke jelebu mandi air terjun. perak, ada gua tempurung, ada istana kellie, ada pulau pangkor, pulau pinang, happening, night life happening, byk gaks tempat nak dilawat kat penang tu. pahang, ada pantai dan laut yang cantik rasanya sepanjang dari kuantan membawa ke terengganu, kat cherating ada tempat buat kraf, dll. kelantan terengganu kaya ngan budaya gaks, makanan gaks, kat kelantan ada pertunjukan/demo silat, boleh tgk org buat gasing, wau. apa lagi ek.... kat KL? ada putrajaya, genting highlands pun dekat, sunway lagoon pun ada, desa water park pun ada, kl tower ada restoran berpusing, klcc boleh naik skybridge, tmpt mkn byk kat bangsar, midvalley, happening life kat bangsar, bukit bintang, ada cosmo world kat berjaya bukit bintang. err, tak tahu ler adry, tepuk dada tanya selera raba poket check duit.

tmpt byk duit kat melaka, penang, of course kl, genting.

maksu plan utk jangkamasa sekarng cadang nak gi gua tempurung dan istana kellie di perak dan airterjun kota tinggi di johor.

oh ya, boleh mandikan gajah kat kuala gandah di pahang. gi taman negara utk merasa penangan nyamuk hutan kot? ahaks.. moga percutian anda meriah.

aNgRiAni said...

sis cadangkan ko gi sipadan laaa adry...boleh diving
and snorkeling
sangat syiokkk bah
kalau nda pun ko gi sungai nyamuk jak laaaa
wakakakakaka...

hehehehehe jokes jer...
apa kata gi tama2 tunku abdulrahman...alaaaa yang 3 pulau tu
pulau sapi, pulau manukan, pulau memutik...

hehehehehehehehe...its all up to you beb :))

Wis said...

susah-susah ko Dry, pi ladang dato harris sana sja bah, mandi sungai, makan buah naga...hahahaha

~n0n0i~ said...

JOM pi sungai nyamuk..hehehe...

kujie said...

datang KL....kita org sambut dgn kapet merah.....

Adry said...

To Cheryna
Pulau Rhu Redang... MMmm nanti saya check.. apa yang sama plak ngan Tawau?? Hehehe.... lain kali saya gi seremban kita jejalan ek.. hehehe :D

To Mak Su
kitaorang suka gak shopping ni... nak rasa makanan baru... snorkeling... maybe not... we love sightseeing... and mandi manda.... hahaha.... rojak giler bahasa aku..
menarik gak tempat kat johor tu... mmm nanti saya buat research gak...

Tangkak , Port Dickson kitaorang da pergi da.. kat tangkak kain murah giler kan... lebih kurang kat nilai nogori sembilan...

Terengganui, Kelantan saya tak pernah pergi .. definately maybe...

Kat KL saya dah biasa... most of the place akak sebut saya dah pergi...

huhu... so many choices... Melancongla di Malaysia.. hahaha... pesanan Tourism Malaysia... (^_^)

日月神教-任我行 said...

成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,a片

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)