Tuesday, November 14, 2006

MyTeam.... Futsal!!!

I haven't post anything for quite sometime... hehe.. Sorry for that.. Harap anda semua tak jemu menunggu... I'm quite busy nowadays...

Ok here goes... Emm Last Sunday (Ahad Malam Isnin) I've gathered all my friends which is a frequent visitor in Allah's Home (Masjid Babus Saadah) and went to "Borneo Futsal" to play the game which is quiet popular nowadays... Haha it's very fun... Sekurang-kurangnya kami dapat mengeratkan lagi silaturrahim antara kami dengan mencuba aktiviti baru yang telah ku isytiharkan sebagai program mingguan untuk "Ahli Belia Masjid" Kg ini.. Dapat juga kami beriadah mengeluarkan peluh untuk menjana kesihatan untuk beribadah kepadaNYA.

Sekurang-kurangnya ada aktiviti baru selain aktiviti "Makan" atau "Melantak" setiap kali datang ke masjid... So from now, kami akan tubuhkan Team Futsal untuk Belia Masjid ini . (Nama Pasukan later la.. )

First, kami akan kumpul duit dengan setiap ahli perlu membayar RM1 setiap minggu tidak termasuk Yuran permainan... Kedua , Berlatih supaya lebih mahir dalam bermain Futsal. Third, dengan jumlah wang yang telah dikumpul , kami akan membuat baju untuk team ini... And lastly, setelah semua misi diatas tercapai... Kami akan menjemput mana-mana team futsal di Tawau untuk berlawan dengan team kami... Maybe someday, kami akan menganjurkan pertandingan Futsal untuk semua team futsal dari setiap masjid supaya dapat mengeratkan silaturrahim antara belia-belia masjid di Tawau ini.. Mungkin ini projek yang agak besar.. tetapi tak mustahil kan...
Emm do you have any suggestion for MyTeam's Name?? Ngah blank nak cari nama.. :(

Here's a few pic after the game we've played:




3 comments:

kak ogy said...

salam..wah2 ada pasukan da..bgs la tu..umat Islam mesti rajin beriadah..xtau nk cakap apa..da akak disuruh komen..so, tulis jak la..apapun esok balik...beznye...

Adry said...

Amboi.. akak ni .. macam kena paksa plak.. kalau nak komen komenla tentang apa yang di post tu.. kalau tak tau nak komen apa takpa laa... hehehe

nana said...

err..the latest version of ur blog is nice but not really freash!!i mean the colour...mcm basi lah...cuba buat yg killer skit..but still i like the way u arrange the whole blog...most of the gambar so real..i mean when i see it i can feel the spirit!!! good job!!!